Nohlberg Tech News

Välkommen till Nohlberg Tech News!

Tillsammans med IT-säkerhetsexperten, Marcus Nohlberg är vi på Farsight stolta över att få presentera Nohlberg Tech News. Utforska IT-säkerhetens dynamiska värld där han tar med dig på en fascinerande resa genom de senaste tekniktrenderna,  cybersäkerheten och AI-landskapet. Genom vårt fokus på klarhet och precision, omvandlar vi de senaste tekniktrenderna till lättförståelig och relevant information som alla kan ta till sig. 

Senaste avsnittet med Marcus Nohlberg!

Spela videoklipp

Tidigare avsnitt

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela video om Carina Sjövil, Ann-Charlotte Nielsen och Lohitha Devarapalli för en glädjande diskussion i ett av farsights kontor.

Vem är Marcus Nohlberg?

Marcus är en banbrytande forskare och föreläsare inom informationssäkerhet. Hans doktorsavhandling om Social Engineering var den första av sitt slag och har väckt stor uppmärksamhet. Efter disputationen har Marcus fortsatt sina framgångsrika forskningsinsatser, både inom näringslivet och offentlig sektor.

Vad gör Marcus så unik? Inte bara är han en högt ansedd akademiker, utan hans passion sträcker sig bortom de traditionella gränserna. Dessutom är Marcus också talare – han är en berättare som på ett engagerande och begripligt sätt kan belysa komplexa ämnen.

Följ med Marcus på en resa genom områden som sträcker sig från personlig produktivitet till spetsen av informationssäkerhet. Dessutom är hans föreläsningar, uppskattade både nationellt och internationellt, inte bara en källa till kunskap utan också inspiration.

Varför valde vi på Farsight att samarbeta med Marcus?

Med expertis inom social engineering och säkerhetsprotokoll är Marcus nyckeln för att lyfta vår position inom IT-branschen till nya höjder. Hans förmåga att göra komplexa ämnen lättillgängliga gör honom inte bara till en expert utan även en kreativ visionär som driver oss mot en säkrare och mer innovativ framtid.

Säkerhetsåtergärd

Data ska vara skyddat från alla former av intrång eller justeringar, med andra ord betrott och verifierad.

Ny Teknologi

Omvärldsförändringar: Denna typ av förändringar baseras på förändringar i den omvärld i vilket ett system verkar.

Riskanalys

Att systematiskt och kontinuerligt gå igenom ett företags datasäkerhet med utgångspunkt på förhand ställda krav.

Intresserad av en föreläsning med Marcus Nohlberg?

Nedanför hittar du olika föreläsningar som Marcus Nohlberg erbjuder. Skicka en bokningsförfrågan genom formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort!

Social informationssäkerhet

Föreläsare: Marcus Nohlberg

Tid: 1,5 timme - 2 timmar

Under föreläsningen tas dessutom de angrepp som sker i sociala medier upp samt de nya hot som kan komma dyka upp inom en nära framtid. Du kanske tror att du inte har något att skydda, och att ingen vill åt just dig, men verkligheten är att du löpande är utsatt för angrepp från internationell, organiserad brottslighet som försöker utnyttja dina mänskliga svagheter för att angripa dig. Föreläsning beskriver hur du är utsatt och hotad, både privat och i ditt arbete, av de attacker som primärt utnyttjar mänskliga svagheter, exempelvis social manipulering och nätfiske.

Vad du säkert behöver veta

Föreläsare: Marcus Nohlberg

Tid: 1,5 timme - 2 timmar

En mycket entusiasmerande föreläsning som ger både ökat intresse för säkerhet, och hjälper publiken att bli säkrare, på riktigt! Säkerhet är tyvärr ofta ansett som svårt och komplext, och det är många som tror att säkerhet inte berör dem. I denna roliga och energifyllda föreläsning går Marcus igenom varför säkerhet är viktigt för alla, hur vi borde se på säkerhet, både som proffs och vanliga användare. Det ges också konkreta råd på mycket effektiva sätt att höja individens säkerhet, såväl som verksamhetens.

Produktivitet & Informationsstress

Föreläsare: Marcus Nohlberg

Tid: 1,5 timme - 2 timmar

Efter föreläsningen kommer du ha konkreta strategier för att arbeta effektivare och må bättre i det moderna samhället och en större förståelse för hur digitaliseringen på verkar dig, din organisation och samhället i stort. En mycket uppskattad föreläsning som ger långvariga effekter hos åhörarna! Föreläsningen tar upp hur utvecklingen inom IT, framförallt Internet och sociala medier, påverkar oss som människor, hur de ökande säkerhetskraven ställer ytterligare krav på oss och sammanblandningen mellan privatliv och arbete; men framförallt vilka konkreta strategier och tekniker vi kan använda för att bli mindre stressade, mer effektiva och faktiskt må bättre.

Kontaktformulär


Glöm inte att kolla in våra andra tjänster!

Digital Kvalitetssäkring

Minimera avbrott och gör era system mer tillgängliga och säkra.

Konsulter

Vi har kvalificerade konsulter, redo för längre eller kortare uppdrag.

Systemutveckling

Vi skapar användbara lösningar som fungerar nu och framöver.

Vi vill gärna att du hör av dig!

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Hör av dig på kontakt@farsight.se alt. 0500- 48 16 50. Vi ser fram emot att höra från dig!