Om oss

Complex Made Simple

På Farsight är vår passion att utveckla innovativa IT-lösningar som inte bara garanterar säker åtkomst och effektiv hantering av affärskritisk information, utan också stärker ditt varumärke och webbnärvaro. Vårt engagemang för säkerhet är kärnan i varje projekt, och vi är specialister på att skapa säkra, användarvänliga och skalbara lösningar.
Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive utveckling av webblösningar, varumärkesstrategi och säkerhetsfokuserad IT-styrning. Våra lösningar är designade för digital tillgänglighet och integritet, med ett starkt fokus på sekretess och spårbarhet för ditt företags IT-system. Från support och drift av servrar och klienter till säkerhetsrevisioner, samt vårt ProVide-program för säker kommunikation av affärskritisk data, ser vi till att ditt företag är välutrustat för dagens digitala utmaningar.

Vi älskar att lösa komplexa problem och hjälper människor och företag att växa genom hållbara och framåtblickande IT-lösningar. För oss innebär hållbarhet att bygga lösningar som är långsiktigt förvaltningsbara, enkla att använda, och som kan skalas upp för att möta ditt företags växande behov. Låt oss på Farsight vara din partner i digital transformation, där säkerhet och innovation går hand i hand med ditt företags framgång.

Farsights resa tar sin början redan 1997

1997

Allt tog sin början på Högskola i Skövde

1997 fann några tidiga digitala ”nördar” varandra vid en kurs på Högskolan i Skövde. Andreas Hansson och Nicklas Bergfeldt och vår före detta VD Adam Rehbinder grundade ideén om ett framtida it-företag.

2000

såg dagens ljus

Efter några års programutveckling lanserades den första versionen av FTP -servern ZFTP.

2006

Västgöta-Data grundades som företag

15 september 2006 grundades Västgöta-Data som ett aktiebolag av Adam Rehbinder, Andreas Hansson och Nicklas Bergfeldt.

2008

Prisade av Gothia Science Park

Vi tilldelas Gothias Entreprenörspris av Gothia Science Park för vårt företagande och vår starka tillväxt.

2011

Prisade av Science Park Skövde

2011 Vi tar ett stort steg i vår utveckling med en ny grafisk profil och börjar utveckla för spelplattformar.
På en byrå i en av farsights korridorer står en kaffemugg med farsights logga skriven lodrätt på.

2014

Vi får pris som "Det goda Exemplet"

Vi tilldelades priset ”Det goda exemplet” under Näringslivsgalan Skövde. Ett pris som hyllar företag som anställer personer utanför arbetsmarknaden.
Ann-charlotte Nielsen - Farsight Tech Nordic AB Skövde

2018

ZFTP får namnet

Nu bestämmer vi oss för att ge ZFTP-Server en större marknad under namnet ProVide Server. Idag har vi kunder i över 90+ länder med installationer av Provide Server i sin verksamhet.

2021

Västgöta-Data växlar upp till Farsight

Vi fyller 15 år som företag och lägger i nästa växel med nytt varumärke och + 90 marknader i bagaget.

2022

Vi blev årets företagare 2022

Grundarna Nicklas Bergfeldt, Andreas Hansson och Adam Rehbinder – från Farsight Tech Nordic – tog hem det prestigefyllda priset Årets företagare på Näringslivsgalan.

– Skövde Nyheter

2023

Vi deltog i Skaraborg tillsammans 2023

Vi stöttade med webbproduktion och arbetstimmar.

2023

Vi blev årets Quizvinnare 2023

Efter 4 extremt trevliga kvällar med mat och quiz kom vi ut som segrande i Science parks quizturneringen 2023 med vårat lag Farwize.

2024

Idag står vi här, redo för att hjälpa dig

Ingen uppgift är för stor eller för liten. Bara olika utmaningar. 🙂

Tusen och en anledning

Våra produkter och mjukvaror finns i +90 länder

Även om vi står starka lokalt så har vi stor global erfarenhet, och kommer under de kommande åren fortsätta vår internationella tillväxtresa. Du hittar redan i dag våra lösningar och programvaror, på över 90 marknader globalt.

Resultat som gör skillnad

Vårt viktigaste mål som vi alltid strävar efter är att växa tillsammans med våra kunder. Genom att utveckla produkter som gör ditt affärsliv enklare skapar vi en positiv tillväxt, inte bara för dina idéer och affärer, utan även för våra.

Alltid med kvalitet i sikte

Vårt team av experter ser till att all mjukvara, kod och systemlösningar som produceras vida uppfyller dina förväntningar. Vi vet hur dina dagliga utmaningar ser ut och vi kommer att se till att lösa så många som möjligt.Att genom dataanalys kunna stötta er affär, hantera riktiga problem och automatisera manuella problem och rutiner är en viktig del. En annan del är att se till att systemen är säkra, pålitliga, tillgängliga och användbara så att er verksamhet fungerar bättre än någonsin.

Detta är Farsight

IT powered ON

Smarta IT-lösningar för säker åtkomst, hantering och kommunikation av affärskritisk information. Vi erbjuder smarta lösningar, tillgänglighet, sekretess, integritet och spårbarhet avseende kunders IT-system. Vårt åtagande sträcker sig från support och drift av servrar samt klienter till säkerhetsrevision och programvaror (ProVide), för säker kommunikation av affärskritisk data. Vi hjälper även kunder med systemutveckling och integration av analys- samt verksamhetssystem.

Vi ger dig trygghet hela vägen!

Glädje föder kreativitet och vi löser komplexa problem för att vi älskar det. Vi utvecklar både kod och människor och detta vill vi göra tillsammans med dig! Vår erfarna och innovativa personal är redo! Släpp lös innovationskraften och låt oss tillsammans ta fram utvecklande lösningar och ta tillvara nya möjligheter.

Vi är din innovativa IT-partner

Vi tänker längre, har nya idéer, vågar föreslå lösningar som driver digital transformation. För att kunna lyfta dig som kund måste komplexa system, arbetssätt och rutiner göras begripliga och användbara. Vårt arbete handlar om den svåra konsten att göra det komplexa enkelt. Detta innefattar användarvänliga, överskådliga och förenklade integrationer mellan system som presenterar komplexa data på ett användbart sätt. Att genom dataanalys kunna stötta er affär, hantera riktiga problem och automatisera manuella problem och rutiner är en viktig del. En annan del är att se till att systemen är säkra, pålitliga, tillgängliga och användbara så att er verksamhet fungerar bättre än någonsin.

Andreas Hansson

Medgrundare, VD och Projektledare

Har du frågor eller funderingar? Självklart hjälper vi dig!


Hej

Du lämnar vår hemsida!

Oroa dig inte, detta öppnas i en ny flik så att du enkelt kan återvända till den här sidan.